Een mooi voorbeeldproject van CPOH is het project WaalwijkWonen

Een uniek project in Waalwijk. Wooncoöperatie WaalwijkWonen, een initiatief van een groep actieve Waalwijkers, realiseert 16 zeer energiezuinige huurwoningen op het Oranjeplein in Waalwijk. Een uniek project voor de gemeente Waalwijk door de coöperatieve constructie en het duurzame karakter. De gemeente heeft het project omarmt.

‘Wal en het schip’ huishoudens

Waalwijk Wonen zet met dit project (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap in Huur) een statement binnen de gemeente Waalwijk. Op eigen initiatief een woonproject realiseren in samenwerking met investeerders vanuit een coöperatief gedachtegoed. En die bewoners, dat zijn met name de ‘tussen de wal en het schip’ huishoudens. Huishoudens die niet meer in aanmerking komen voor sociale huur en geen behoefte hebben of niet in aanmerking komen voor een hypotheek. Waalwijk Wonen richt haar pijlen dus met name op twee- of éénpersoons huishoudens met mensen die de pensioengerechtigde leeftijd inmiddels hebben behaald.

De wooncoöperatie staat aan het roer van WaalwijkWonen. De leden van de coöperatie huren de woningen tegen een marktconforme huurprijs en zorgen er met elkaar voor, onder toeziend oog van het bestuur, de woningen van WaalwijkWonen. Op deze manier zorgen de leden zelf dat de woningen echt ‘grijpbaar’ worden voor de vitale ouderen.

De woningen aan het Oranjeplein in Waalwijk liggen in het centrum van Waalwijk. De 16 levensloopbestendige woningen krijgen een zeer energiezuinig karakter met energielabel A++, EPC 0,0 (gasloos). De woningen hebben op de benedenverdieping een woonkamer met open keuken, een slaapkamer, een badkamer en een aparte toiletruimte. Ook is er een gezellige tuin en inpandige berging. Op de bovenverdieping is ruimte voor een tweede slaapkamer en zal de techniek worden geïnstalleerd.

Perceeloppervlakte (ca.): van 130 m2 tot 182,5 m2
Bruto Vloeroppervlak (BVO): vanaf 124 m2

Projectwebsite: http://www.waalwijkwonen.nl